تحولات لبنان و فلسطین

۲ تیر ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰
کد خبر: 394976

نشست‌های شورای سازمان ملل متحد در ژنو به محلی برای تحقیر نماینده رژیم عربستان سعودی تبدیل شد.

تحقیر سفیر عربستان در ژنو

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، نشست شورای سازمان ملل متحد در ژنو به محلی برای تحقیر نماینده رژیم عربستان سعودی تبدیل شد.

بر اساس این گزارش، نشست‌های شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از 13 ژوئن (دوشنبه 24 خرداد) آغاز شده که تا اول جولای (جمعه 11 تیر) ادامه می‌یابد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که «عبدالحمید دشتی» نماینده پارلمان کویت در سخنانی در نشست شورای حقوق بشر، تجاوز عربستان سعودی به یمن را وحشیانه خواند. دشتی به سبب موضع‌گیری شجاعانه علیه جنایات آل سعود در معرض هجمه شدید جریان وهابی تکفیری در داخل کویت و عربستان و کشورهای همسو قرار گرفته و طرف‌های وابسته به سعودی‌ها طرح سلب مصونیت و اخراج وی از پارلمان کویت را به جریان انداخته‌اند

اظهارات دشتی در این نشست، خشم نماینده حکومت سعودی در ژنو را به دنبال داشت و دستان خود را به نشانه اعتراض بلند کرد و گفت تذکر آیین‌نامه‌ای دارد.

رئیس جلسه به نماینده سعودی اجازه داد صحبت کند که وی ابتدای سخنش را با به تمسخر کشیدن سازمان‌های جامعه مدنی آغاز کرد.

هنگامی که سفیر سعودی در حال صحبت کردن بود، موسی عبدعلی خبرنگار یک رسانه مخالف آل خلیفه که مجوز سازمان ملل را دریافت کرده است، شروع به گرفتن عکس از وی کرد که با اعتراض سفیر سعودی روبرو شد و وی از هیئت هیئت خواست مانع تصویربرداری عبدعلی شود.

رئیس جلسه که اخیرا این مسئولیت را به عهده گرفته بود، ابتدا بدون تحقیق درباره مجوز عکس‌برداری موسی از وی خواست عکس نگیرد که در این هنگام، موسی عبدعلی به مسئول رسانه‌ای شورای حقوق بشر مراجعه کرد و وی بر حق خبرنگار بحرینی در انجام ماموریتش تاکید کرد.

در این هنگام، سفیر عربستان سخنانش را با مسخره کردن سازمان‌های جامعه مدنی آغاز کرد که موسی عبدعلی بار دیگر شروع به عکس‌گرفتن از وی کرد.

سفیر سعودی سخنانش را قطع کرد و از رئیس جلسه خواهش کرد مانع عکس‌گرفتن خبرنگار بحرینی از وی شود.رئیس جلسه از نیروهای امنیتی خواست موسی را از سالن خارج کنند، اما منشی وی در پاسخ گفت موسی مجوز قانونی را دریافت کرده است.

پس از توضیحات منشی و یکی از کارکنان شورای حقوق بشر درباره قانونی بودن فعالیت خبرنگار بحرینی، رئیس جلسه درخواست سفیر سعودی را رد کرد و به موسی اجازه داد به تصویربرداری خود ادامه دهد.

این اقدام رئیس جلسه، سفیر سعودی را سرخورده و خشمگین کرد و شروع به هجمه علیه دشتی نماینده پارلمان کویت کرد.

اینجا بود که نماینده آمریکا با وجودی که کشورش متحد اصلی آل سعود است،‌اعتراض سفیر سعودی را وارد ندانست و بر حق دشتی برای اظهارنظر اذعان کرد که در اینجا سفیر سعودی مجبور به عقب‌نشینی شد.

رئیس جلسه در یک اهانت غیر مستقیم به سفیر سعودی گفت تذکر آیین‌نامه‌ای را نباید برای قطع کردن سخنان نمایندگان جامعه مدنی به کار برد. رئیس آنگاه از دشتی نماینده کویتی خواست به سخنانش ادامه دهد که تنها هفت ثانیه از آن باقی مانده بود.دشتی در مدت باقی مانده به انتقاد مجدد از رژیم آل سعود پرداخت .

رفتار سفیر سعودی مایه تمسخر وی از سوی نمایندگان کشورهای دیگر حتی همپیمان آل سعود یعنی امارات شد.

وقایع نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل یک حقیقت را اثبات کرد و آن ماهیت سرکوبگرانه رژیم سعودی و نمایندگانش در خارج است که فراموش کرده‌ اند در محافل بین المللی می‌نشینند نه در چادرهای داخل عربستان، کشوری که سرکوب آزادی بیان و عقیده کالای رایج در آن است.

ماجرا به همینجا ختم نشد، پس از پایان نشست هفته گذشته که تحقیر و تمسخر سفیر سعودی را به دنبال داشت، وی تهدید کرد از کشورهای عضو شورای سازمان ملل درخواست خواهد کرد از تصویربرداری موسی عبدعلی خبرنگار بحرینی در جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل که در حال برگزاری است،‌جلوگیری کنند.

دفتر اطلاع رسانی سازمان ملل در ژنو بر حق موسی عبدعلی برای عکس گرفتن در جلسات حقوق بشر به عنوان یک خبرنگاری که مجوز رسمی دارد، و نیز به خاطر علنی بودن نشست‌ها تاکید کرد.

امروز سه‌شنبه هنگامی که نشست شورای امنیت شروع شد، عبدعلی مطابق معمول برای انجام ماموریت رسانه‌ای خود شروع به تصویرگرفتن از جلسه و شرکت کنندگان از جمله سفیر سعودی کرد که نکته جالب این بود که سفیر عربستان که قبلا تهدید کرده بود مانع عکس گرفتن موسی عبدعلی خواهد شد، تهدید خود را عملی نکرد و مانع فعالیت خبرنگار بحرینی نشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.